A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовецький ліцей Дубовецької сільської ради
Івано-Франківської області

Як батькам зрозуміти, що з дитиною щось не те

Дата: 18.03.2021 23:11
Кількість переглядів: 109

      В суспільстві останнім часом виник підвищений інтерес до так званих груп смерті. Багато дітей та молоді почали приєднуватися до таких спільнот спочатку з цікавості, а потім затягують. У більшості випадків, коли учасник намагаєтья вийти із гри, адміністратори застосовуть до нього прийоми шантажу і погрожують близькому оточенню підлітка, якщо він не продовжуватиме гру і не виконуватиме завдання. Завдання дають в основному зранку, а фіналом є вчинення самогубства з відеофіксацією.

Як батькам зрозуміти, що з дитиною щось не те

Насамперед треба дивитися на те, як дитина будує контакти зі світом:

• якщо більше сидить у гаджетах, замкнута й не може образно описати свій стан;

• не знаходить слова, щоби розповісти про свої почуття та проведений день;

• якщо наживо не спілкується, не ходить у гості, не ходять в гості до неї;

• слухає депресивну, параноїдальну музику;

• має відсторонений погляд, апатію, дитина млява, має поганий апетит, не має інтересу в очах.

Що робити батькам, аби вберегти дитину

1. Важливо рахуватися з почуттями підлітка, побути поряд і сказати, що також мали у житті періоди, коли все остогидло і була якась сірість.

2. Треба легалізувати ці почуття і дати дитині зрозуміти, що ви її приймаєте і про це можна говорити у родині ".

3. Насамперед розмовляти з дітьми. Говорити все, що ви знаєте на певну тему. Перед цим можна вивчити культуру, в яку занурена дитина. Запитати думку дитини.

4. Важливо поділитися і скинути ширму того, що з дорослими можна говорити тільки на окремі теми, які сподобаються батькам.

5. Підлітки дивляться різний відеоконтент, і ми можемо говорити про те, що є як розважальний, так і небезпечний, де хтось хоче маніпулювати тобою і твоєю поведінкою.

6. Можна сказати дитині: "У нас в дитинстві такого не було. І те, що зараз проходите ви, покоління вашого часу – справжнє випробування. Це головний челендж – вижити у цьому потоці інформації. Зрозуміло, що вам цікаво і хочеться багато чого спробувати. Ми також у чомусь йшли на ризик. Наприклад, ось таке робили…".

7. "Діліться через свій досвід. Згадуйте себе підлітком і говоріть з ними через призму спільних розмірковувань, не заборон. Заборони у підлітків викликають ще більше подиву"

8. Треба влаштовувати дітям "круглий стіл довіри". Це можна робити не лише вдома, а й у кожному класі. І якщо ця тема не буде у тіні, діти матимуть шанс знайти іншу думку, зрозуміти свої почуття і навіть власну мотивацію.

9. Якщо це бажання просто зловити хайп, велику кількість лайків – треба поговорити, яким іншим способом це можна зробити. Адже сучасний світ – це про візуалізацію та популярність.

10. Якщо ви зрозуміли, що є загроза від так званих груп смерті, негайно повідомляйте про такі факти

Департамент кіберполіції або за телефоном гарячої лінії 044-374-37-13 ( робочий час) Щодо питання заборони соцмереж і чи потрібен тотальний батьківський нагляд, жорсткі заборони тощо.

Підлітки багато часу проводять без контролю дорослих і це ґрунт нетвердий і небезпечний. Заборона несе за собою ще більш витончену форму обману, де вони ховатимуться від дорослих. Краще говорити про це. Бо обов'язково з'явиться нова платформа, де вони засядуть і дорослі туди не матимуть доступу. Тому спочатку будуємо відносини, а потім думаємо про безпеку"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено