A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубовецький ліцей Дубовецької сільської ради
Івано-Франківської області

День відповідальності людини

Дата: 15.11.2021 21:03
Кількість переглядів: 369

Інформація про проведення Дня відповідальності людини та заходи щодо вшанування пам’яті видатного українця Богдана Дмитровича Гаврилишина.

 

 

 Відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.07.2021 №1705- IX, листа Міністерства освіти і науки України від 05.10.2021 No920/01-11/04 «Про встановлення Дня відповідальності людини», наказу обласного департаменту освіти, науки та молодіжної політики від 18.10.2021р. №322, наказу відділу освіти Дубовецької сільської ради від 20.10.2021р. №108 «Про затвердження регіонального плану заходів із відзначення у 2021 році Дня відповідальності людини та вшанування пам'яті Богдана Гаврилишина» з метою Вшанування пам'яті видатного українця - Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини» у Дубовецькому ліцею проведено ряд заходів.

      Відповідальність є дуже важливою рисою людської особистості, адже без неї неможливо будувати стосунки з друзями та рідними,  досягти професійних успіхів,  будувати сім’ю в майбутньому. Починаючи з маленького віку, нас завжди вчать відповідальності. І батьки, і вчителі завжди наголошують на тому, що кожна людина повинна бути відповідальною.  Але чому? Що таке відповідальність і чому так важливо бути відповідальним? Саме ці питання стали актуальними для обговорення у Дубовецькому ліцею, який приєднався до відзначення Всеукраїнського Дня відповідальності людини.  Для будь-якої людини важливо не тільки розуміти що таке відповідальність, а ще й правильно усвідомлювати її цінність та необхідність. Педагоги нашого закладу провели ряд заходів , на яких обговорили заповіді Богдана Гаврилишина - неймовірно глибокі, неймовірно сердечні, й не просто обговорили, а й закликали слідувати їм.

    Отже, відповідальність - це важка, проте необхідна частина нашого життя. Вміння нести відповідальність робить людину дорослою, самодостатньою та цілісною особистістю. Здобувачі освіти ознайомилися, повторили і закріпили свої знання на таких заходах:

Інтерв’ю учнівського парламенту Дубовецького ліцею: « Що для нас означає відповідальність  людини?»

https://youtube.com/shorts/2sCkRMF26jo?feature=share

Тематичний урок у 9 класі: « Відповідальність людини за декларацією Богдана Гаврилишина»

  

                    

 

Дискусія на тему: « Чи можуть існувати права людини без відповідальності людини?»

  

Виховні години:

« Відповідальність починається з тебе» (9-11 класи);

« Мозкова атака. Що заважає бути відповідальним?» (5-8 класи);

« Пустощі і відповідальність.» (1-4 класи).

 

  

 

У 1 класі на ранковій зустрічі проходить рольова гра «Пустощі і відповідальність»

 

Тренінг та бесіди соціально-психологічної служби Дубовецького ліцею: «Риси характеру успішної людини», «Декларація відповідальності людини», « 10 звичок, які заважають стати успішною людиною»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено